Τιμολόγηση αρδευτικού νερού
1 Ιουνίου 2017
Χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος 2017
17 Οκτωβρίου 2017

Υποχρεωτική η συνταγή για τα γεωργικά φάρμακα από 18-9-2017

γεωργικά φάρμακα

Η συνταγή για τα γεωργικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην πλειοψηφία των καλλιεργειών και των εκμεταλλεύσεων καθίσταται πλέον υποχρεωτική. Από 18-9-2017 και μετά η πώληση σκευασμάτων γεωργικών φαρμάκων θα γίνεται μόνο με έκδοση συνταγής.

Συνεπώς τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων θα πωλούν σκευάσματα εκτελώντας τις αντίστοιχες συνταγές. Υπενθυμίζεται ότι οι συνταγές εκδίδονται μόνο από Γεωπόνους ή Τεχνολόγους Γεωπονίας.

Οι συνταγές χορηγούνται μόνο προς Πιστοποιημένους χρήστες γεωργικών φαρμάκων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή τους και υποχρεούνται να τις διατηρούν για 3 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής τους.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ:

  1. Εξαιρούνται τα αρωματικά φυτά, τα ανθοκομικά είδη , τα δασικά είδη και οι καλλιέργειες ήσσονος σημασίας που είναι : Αβοκάντο, αγκινάρα, αμυγδαλιά, άνηθος, αρακάς, αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά, βλήτα, γκότζυ μπέρυ, γλυκό καλαμπόκι, δαμασκηνιά , ελαιοκράμβη, ιπποφαές, καπνός, κάρδαμο, καρότο, καρυδιά, καυκαλήθρα, κελυφωτό φιστίκι, κερασιά, κόλλιανδρο, κολοκύθες, κουκιά, κουνουπίδι, κρεμμυδάκι χλωρό, λαθούρι, μαϊδανός, μανιτάρια, μανταρινιές, μάραθος, μελιτζάνα, μουσμουλιά, μπάμια, μπιζέλι, μπρόκολο, σέσκουλο, σκόρδο, σμέουρα, σόγια, σπανάκι, σπαράγγι, σταμναγκάθι, στέβια, συκιά, τριφύλλι, φακή, φασόλι ξερό, φινόκιο, φοινικοειδή, φουντουκιά.
  2. Εξαιρούνται επίσης τα μικροσκευάσματα που προορίζονται για χρήση σε υπαίθριες καλλιέργειες μέχρι 1 στρέμμα, εφόσον δε φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο επιστήμονας του καταστήματος καταγράφει ηλεκτρονικά το σκεύασμα και τη χρήση του.

 

Στο σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο από το ΥΠΑΑΤ